Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlopig geen aanpak van lawaai langs spoor in Tuinzigt

BREDA - tientallen aanwonenden van het spoor in de Bredase wijk Tuinzigt zitten nog jaren opgescheept met de overlast van voorbij denderende treinen. Maatregelen om de overlast te beteugelen laten vrijwel zeker nog tot minstens 2020 op zich wachten

Spoorbeheerder ProRail, die opdracht heeft gekregen alle plekken langs het spoor in Nederland waar sprake is van overlast in kaart te brengen, zegt de komende jaren nog hard nodig te hebben om het onderzoek af te kunnen ronden. Tot grote onvrede van de bewoners die gesteund worden door de gemeente Breda. Die zegt het onderzoek van ProRail 'nauwlettend' te volgen en heeft de spoorbeheerder recent gevraagd haast te maken.

Maar ProRail zegt niet sneller te kunnen. "Het gaat om heel veel plaatsen in Nederland waar we naar moeten kijken", zegt een woordvoerder. Volgens de gemeente Breda was echter met ProRail afgesproken dat in mei de eerste resultaten van een tussenonderzoek naar de overlast in Tuinzigt – waar een geluidsscherm langs het spoor ontbreekt – bekend zouden worden. Maar dat is niet gelukt. De resultaten worden nu niet eerder dan eind dit jaar verwacht.

Lees meer in BN DeStem van maandag 27 juni 

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
533 stemmen