Volledig scherm
© Thinkstock

Voetganger krijgt vuurwapen op hoofd gericht in Breda na reactie op gedrag automobilist

BREDA - Een voetganger is in de nacht van donderdag op vrijdag bedreigd met een vuurwapen in Breda. Hierbij zou het wapen op zijn hoofd zijn gericht en haalde de dader enkele keren de trekker over. De politie heeft drie verdachten opgepakt, aldus een woordvoerder.

Het slachtoffer had rond 01.20 uur de politie gebeld. Hij vertelde dat op de Nieuwe Leuvenaarstraat een auto vlak langs hem en zijn kennissen was gereden. Hij reageerde hierop waarna de automobilist stopte en de man opnieuw probeerde af te snijden. Ook pakte hij het slachtoffer bij zijn kleding. Vervolgens richtte de verdachte het wapen op het hoofd van het slachtoffer en haalde enkele keren de trekker over.

Het enorm geschrokken slachtoffer probeerde de man met het wapen ervan te overtuigen dat er niks aan de hand was. De verdachte reed daarna weg.

Het slachtoffer had het kenteken van de auto genoteerd en aan de politie doorgegeven. Agenten gingen op zoek naar het voertuig. Even later werd de auto gezien. Op de Ernst Casimirstraat hield een agent in burger de inzittenden onder schot totdat er meerdere agenten ter plaatse waren.

In de auto zaten twee mannen (20 en 23) en een vrouw (23) uit Breda. Zij werden aangehouden. De politie vond in een tasje een voorwerp dat op een vuurwapen lijkt. Specialisten onderzoeken of het om een vuurwapen of een imitatiewapen gaat. 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen