Volledig scherm

Voetbalveldjes Belcrum aangepakt in Breda

BREDA -  Het voetbalveldje aan de Veestraat in de Belcrum gaat op de schop. Het oude veldje wordt opgeruimd en er komt een voetbalkooi voor terug. Die is van boven gesloten en uitgevoerd met geluidreducerend hekwerk.

Ook wordt het kunstgras vernieuwd en komen er nieuwe doelen. Het veld wordt aangepast op verzoek van de buurt. Het wordt veel gebruikt. Dat geeft geluidsoverlast. Bovendien komen ballen tegen auto's en woningen aan. Dat levert klachten op.

Het veld wordt straks twee meter verder het park in geplaatst, zo past het qua hoogte en vorm beter in de omgeving.

Bij het andere trapveldje in de Belcrum, aan de Kievitstraat, verscheen begin deze week een bordje met een verbod om na 22.00 uur nog te voetballen. Ook dit op verzoek van omwonenden.

Die bleken behoorlijk last te hebben van jongeren die soms tot vier uur in de ochtend lawaai maakten op het terrein.

Lees zaterdag veel meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
700 stemmen