Volledig scherm
© Lot Tönis

Vlindervallei om te spelen én om vlinders aan te trekken

HOEVEN - De buitenspeeldag, gisteren, kwam nog te vroeg, maar woensdag 15 juni krijgt de Hoevense jeugd een nieuwe, tamelijk bijzondere speelplek. De Vlindervallei in de wijk Opperstraat wordt dan officieel in gebuik genomen door wethouder Hans Wierikx van de gemeente Halderberge. Dat gebeurt om 16.00 uur.

Het speelterrein is tot stand gekomen door de inbreng van zes buurtbewoners. Zij vormden een werkgroep en maakten samen met de gemeente een ontwerp voor de Vlindervallei. Speerpunt was de groene uitstraling met natuurlijke speelelementen, die de fantasie van kinderen prikkelt. De speeltoestellen zijn allemaal van hout. Uit drie inzenders is het winnende ontwerp 'Kompan' gekozen.

De werkgroep trok zich bovendien het lot van de vlinder aan. "Een belangrijke reden voor de achteruitgang van de vlinderstand is de afname van het aantal inheemse bloemen", schrijven de buurtbewoners in de toelichting om bij de opening volgende week ook zaden van inheemse bloemsoorten te zaaien.

De Vlindervallei moet voor jong en oud de spil van de nieuwe woonwijk worden. Alle bewoners van plan Opperstraaat en de bewoenrs van woonzorgcomplex Kroonestede zijn uitgenodigd de opening bij te wonen.

Bouwplan Opperstraat is voor Halderberge het schoolvoorbeeld van een aantrekkende woningmarkt en snelle sociale cohesie. In 2010 is een begin gemaakt met de bouw van zo'n 130 woningen. Zowel particuliere bouwkavels als het zogehjeten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) wordt toegepast. Op twee percelen na zijn alle gronden verkocht.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen