Volledig scherm
© Vincent Krijtenburg

Vlindertuin geopend bij Volksabdij in Ossendrecht (video)

OSSENDRECHT – Met het loslaten van vijftig vlinders is maandagmiddag de vlinder-idylle bij de Volksabdij in Ossendrecht geopend.

Het bloemrijke veld van ruim achthonderd vierkante meter is aangelegd in samenwerking met de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Op dit moment telt Nederland 36 van dit soort plekken. De bloemzaden gingen al in oktober 2013 de grond in nabij restaurant de Blauwe Pauw. “We zijn nu al jaren met dit project bezig en het ziet er ieder jaar anders uit”, zegt de trotse directeur Jan van Til. “Het is voor ons belangrijk dat het een toegankelijke plek is zodat natuurmensen, wandelaars en fietsers hier in aanraking kunnen komen met de natuur”, zegt hij.

Twintig kinderen van buitenschoolse opvang De Spetter hielpen burgemeester Steven Adriaansen met het loslaten van vijftig vlinders. Ook onthulde Adriaansen een houten kunstwerk wat door houtkunstenaar Jack de Crom is geschonken. “Woensdrecht is een groene gemeente, en daar hebben we natuurlijk ook vlinders voor nodig. Deze kleurrijke bloemenweide past erg goed bij de kleurrijke school die even verderop in plaats van het Mollerlyceum kwam”, zegt Adriaansen op de plek waar voorheen het schoolgebouw stond.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen