Volledig scherm
Een deelnemer neemt plaats voor op het drijvende luchtkussen en vervolgens springen er anderen op het luchtkussen waardoor de persoon die al voor op het luchtkussen zat wordt gelanceerd. © Gerard van Offeren / Pix4Profs

Vlietvliegen in Oud Gastel is alleen voor durfals

OUD GASTEL - Vlietvliegen bestaat echt. Het gebeurde gisteren bij GastelSfeer in Oud Gastel in en bij de Vliet ter hoogte van de Commissaris Van Der Hartenburg. Maar hoe druk het ook was met toeschouwers in en bij de tent. Het weer is niet best en dus is de deelnemerslijst met durfals niet zo groot.

‘ ’n Bossie Rode Rozen,’ klinkt. Frietjes, broodjes porc meat en natuurlijk de lekkere drankjes met schuimkraag. Er zijn wagens voor ehbo en drankmunten. Het is zowat een minidorpje daar aan de Vliet. Op een verankerd ponton staat de zes meter hoge springtoren.

Met helm op en reddingvest aan spring je op een groot kussen. Je blijft er op je rug liggen. Je twee maten springen in duosprong naar beneden. En hop jij ‘ vliegt’ (veert) boven de Vliet om vervolgens in neer te plonzen.

Lees maandag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1118 stemmen