Volledig scherm
Skiën in Skidôme in Rucphen. Straks kan het ook in Wilrijk, onder Antwerpen. FOTO Gerard van offeren/pix4profs

Vlaamse skipiste is 'geen concurrent' voor Skidôme Rucphen

WILRIJK (B) / RUCPHEN - Onder Antwerpen, in Wilrijk, komt een indoor-sneeuwpiste die jaarlijks 120.000 skiërs moet gaan trekken. Skidôme in Rucphen is niet bang voor concurrentie.

De Vlaming Yves Champagne, eigenaar van Aspen, de huidige plastic mattenpiste en de naastgelegen wielerbaan, investeert 15 miljoen euro in zijn ambities. Nog deze maand wordt het dertig jaar oude boeltje gesloopt en een jaar later moet er échte sneeuw in een nieuwe hal liggen.

"Ik ga niet voor de grootste, wel voor de beste indoorpiste", meldt Champagne (45), sinds elf jaar ondernemer in Wilrijk. Hij zegt nauw contact te hebben met zijn Nederlandse collega Nicky Broos, eigenaar van de Skidômes in Rucphen en Terneuzen, beide zo'n 70 kilometer verderop.

"Ik zie ons niet als concurrenten, integendeel. Wij bekijken juist de mogelijkheden om samen te werken, indoorskiërs uit een wijde regio meer afwisseling te bieden, afspraken te maken over combinaties van beide indoorpistes."

Het nieuwe Aspen komt in een 15 meter hoge hal en krijgt een verse sneeuwvlakte van 240 meter lang en 50 meter breed. Buiten liggen volgend jaar 255 parkeerplaatsen.

Hoe het er komt uit te zien, houdt Champagne nog even voor zich. "Eerst slopen en de goesting van indoorskiërs nog even laten groeien."

Lees zaterdag meer over de ski piste in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (34%)
  • Oneens (66%)
322 stemmen