Volledig scherm
De grote tribune staat klaar voor het uitzwaaiduel Nederland-Spanje van de hockeydames bij hockeyclub Breda. Vlnr. Paul van Winden, Jasper Hylkema, Karel Mul en Bernard Rademakers van de organisatie. foto René Schotanus/Pix4Profs

Vijfduizend man naar uitzwaaiwedstrijd hockeydames in Breda

BREDA - Er is een enorme tribune opgebouwd op het hockeycomplex van BH & BC Breda aan de Burgemeester de Manlaan.

Hier staat iets bijzonders te gebeuren. "Dat kun je wel zeggen. We verwelkomen dinsdag 5.000 man voor de uitzwaaiwedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Spanje. Ik zie het al helemaal voor me: die tribune helemaal gevuld met Oranjefans. Lijkt me een prachtig gezicht", zegt Bernard Rademakers van de club aan de rand van het Mastbos. Hij werkt met onder anderen Karel Mul, Paul van Winden en Jasper Hylkema van HC Breda aan een warm welkom voor de beste hockeysters van Nederland en de vele fans.

Mul: "Vorig jaar zijn we eens goed gaan nadenken over het 110-jarig bestaan van onze club, dat we dit jaar vieren. De Olympische Spelen in Brazilië komen eraan. De Nederlandse hockeydames spelen een aantal oefeninterlands in de aanloop naar Rio. Wat zou het mooi zijn om de hockeyvrouwen naar Breda te halen."

Rademakers: "We zijn de bond gaan bewerken met onder anderen oud-Bredaspeler en ex-hockeyinternational Remco van Wijk. Na meer dan een half jaar lobbyen is het gelukt. We hebben zelfs de uitzwaaiwedstrijd van Oranje gekregen. Fantastisch. Enkele dagen na het duel tegen Spanje in Breda reist de ploeg af naar Brazilië."

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
117 stemmen