Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf verkopers slaan op de vlucht bij afspraak met eigenaar gestolen motorfiets

BERGEN OP ZOOM/NIJMEGEN - Twee jongens (15 en 18) zijn in Bergen op Zoom aangehouden omdat zij betrokken waren bij de verkoop van een gestolen motor. De tweewieler was zaterdag gestolen in Nijmegen. De rechtmatige eigenaar had zijn motor te koop zien staan op internet.

Hij had een afspraak gemaakt om de motor woensdag te bekijken bij de Acaciahof. Vervolgens belde de man de politie. Er werd afgesproken dat agenten op de achtergrond mee zouden rijden naar de plek waar was afgesproken met de verkopende partij.  

De eigenaar zag op de plaats van bestemming dat het inderdaad om zijn motorfiets ging en lichtte de agenten in. Die kwamen tevoorschijn waarna de vijf mannen die betrokken waren bij de verkoop alle kanten uit vluchtten. "Vermoedelijk omdat zij in de gaten hadden wat er ging gebeuren", aldus een politiewoordvoerder.

De twee tieners werden opgepakt op de Acaciahof en de Kastanjelaan. Ze worden verdacht van heling. Het duo werd in een cel gezet. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De motor is in beslag genomen. Onderzocht wordt of de motorfiets daadwerkelijk van de man is die zegt eigenaar te zijn van de tweewieler. 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen