Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf Steenbergenaren aangehouden voor zware mishandeling van man uit Oud-Vossemeer

STEENBERGEN - Vijf jongens uit Steenbergen zijn dinsdag en woensdag aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige man uit Oud-Vossemeer op zondag. 

De man uit Oud-Vossemeer liep zondag rond 03.15 uur met zijn vriendin vanuit het het uitgaanscentrum over de Kaaistraat in Steenbergen. Hij begroet daar vier jongens en loopt vervolgens door. Kort daarna merkt hij dat de vier hem achtervolgen samen met nog twee andere jongens. Ze blijken geen vriendelijke bedoelingen te hebben. 

Groep stompt en slaat door

Een scheldkanonnade volgt en de groep omsingelt het slachtoffer en zijn vriendin. De groep gaat los en mishandelt de jongen. Als hij probeert weg te rennen, wordt hij getackeld en valt hard tegen een paal. Liggend op de grond wordt hij weer door de groep gestompt en geslagen. Hierna rennen ze weg en laten ze de jongeman in hulpeloze toestand achter. Het lukt hem wel om naar huis te gaan en vanuit daar belt hij de politie om aangifte te doen. 

Aan de mishandeling heeft hij een gebroken kies, gekneusde ribben, een dik oog, blauwe plekken en diverse schaafwonden op ellebogen en knieën overgehouden.

Aanhoudingen

Twee verdachten van 16 en 17 jaar oud zijn dinsdag aangehouden en verhoord. Hieruit kwamen vier andere namen naar boven, waarvan er drie woensdagochtend zijn aangehouden. De aanhouding van de zesde verdachte zal snel volgen. De jongens zijn tussen de 15 en 17 jaar oud. 

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen