Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Vijf bouwvakkers Merwedebrug onwel geworden, steigerbouw stilgelegd

WERKENDAM - Rijkswaterstaat heeft de steigerbouw bij de Merwedebrug bij Gorinchem stilgelegd. Medewerkers werden onwel tijdens de bouw van de constructie onder de brug in de A27.


Vijf bouwvakkers kregen dinsdagavond klachten die varieerden van een raar gevoel, een verdoofde gevoel in de tong en een zere keel. Zij werden van de brug gehaald en aan de wal in Gorinchem onderzocht. Zij konden na dat medisch onderzoek ongedeerd naar huis.

Omdat niet duidelijk is waardoor de klachten zijn ontstaan, heeft Rijkswaterstaat in overleg met de Arbeidsinspectie de bouw stil gelegd. Die laatste probeert te achterhalen wat de oorzaak van de gezondheidsklachten is. Tot die tijd wordt er onder de brug niet gewerkt.

Rijkswaterstaat meldt dat verdere voorbereiding voor de renovatie van de brug, zoals het maken van de stalen platen die op de zwakke plekken moeten komen te zitten, gewoon doorgaat.

De Merwedebrug bij Gorinchem is sinds ruim twee weken afgesloten voor alle vrachtverkeer zwaarder dan 3500 kilo. Het verbod voor vrachtverkeer werd ingesteld nadat technici begin oktober haarscheurtjes in de brug aantroffen.

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen