Volledig scherm
De Schuimkoppe uit Chaam ondersteunen de derde dag de lopers van de vierdaagse Foto Cobine van der Louw

Vierdaagse lopers op derde dag ondersteund door Chaamse Schuimkoppe

NIJMEGEN - Er zijn nog 43.910 lopers over die vanochtend opnieuw aan de start van de vierdaagse verschenen. De tocht voert op de derde dag door de heuvels rondom Groesbeek. De wandelaars lopen een bosrijke route die via de Zevenheuvelenweg, de welbekende kuitenbreker, naar Berg en Dal lopen om vervolgens op de Wedren te finishen. 

De Schuimkoppe uit Chaam komen al 5 jaar naar de Vierdaagse. Vandaag zijn ze samen met trommelaars de wandelaars aan het entertainen. Zang, muziek en trommels, alles hebben ze meegenomen in de speciaal voor deze dag gehuurde bus.

Vanochtend zijn ze om 06.30 uur met 64 man naar Nijmegen gereden waar ze op de Zevenheuvelenweg zijn neergestreken. Rogier de Jong uit Ulicoten presenteert de hele dag door. Hij vraagt lopers het hemd van het lijf, zingt ze toe en tapt zo nu en dan een mop.

Veel uitvallers
De deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen het vandaag op de derde dag waarschijnlijk iets minder zwaar dan gisteren toen het tropisch heet was. Op de tweede wandeldag waren er welgeteld 2.015 uitvallers, extreem veel meer dan voorheen. Volgens de organisatie kwam dat vooral door de tropische temperaturen, het was de warmste dag van het jaar. De eerste dag vielen ruim 1.200 lopers uit.

Afgelopen dagen kregen de lopers wegens de hitte een halfuur extra tijd om de eindstreep te halen. Omdat het vandaag niet meer zo warm lijkt te worden, mogen de lopers niet meer eerder starten of later binnenkomen. Toch een derde zware dag - zo niet lichamelijk, vanwege het parcours of het warme weer- dan wel mentaal. Net over de helft is het toch nog een heel eind naar de Via Gladiola op vrijdag.

Niet opgeven
Ondanks de hitte geven wandelaars niet snel op. De vrouw die gisteravond gewond raakte bij het noodweer in Nijmegen, nadat er een tak van een boom afbrak, is vanochtend 'gewoon' gestart voor de derde etappe.

De wandelaarster loopt 40 kilometer. Volgens de familie waar de vrouw logeert, heeft de deelneemster wat pijn en zijn haar verwondingen gehecht.

Lees meer over de honderdste vierdaagse in het dossier van BN DeStem

Volledig scherm
De Schuimkoppe uit Chaam ondersteunen de derde dag bij Groesbeek de lopers van de vierdaagse Foto Cobine van der Louw
Volledig scherm
De Schuimkoppe uit Chaam ondersteunen de derde dag de lopers van de vierdaagse Foto Cobine van der Louw

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen