Volledig scherm
© ANP

Vier verdachten gearresteerd na overval op bejaarde man in Breda

BREDA - Naar aanleiding van de woningoverval op een 75-jarige man aan de Bergdreef in Breda zijn woensdag vier personen op verdenking van mogelijke betrokkenheid gearresteerd.

Indruk
Het 75-jarige slachtoffer raakte bij de overval niet gewond maar het voorval had wel grote indruk gemaakt. Het misdrijf vond plaats op dinsdagmiddag 9 augustus. Twee onbekende mannen belden rond 16.30 uur aan bij de woning van de 75-jarige man aan de Bergdreef. Ze deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf.

Eenmaal in de woning werd de 75-jarige bewoner bedreigd met een mes. Hij werd gedwongen om zijn bankpas af te geven. De overvallers gingen er daarna vandoor.

Burgernet
Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar daders. Er werd een Burgernetbericht verstuurd met het verzoek om in de omgeving uit te kijken naar het gevluchte tweetal.

Volgens de 75-jarige zou het gaan om een lange man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een dikke Aziatisch uitziende man. Ze waren gekleed in groene fluoriserende jacks met daarop reclame van een energiebedrijf.

Een getuige meldde dat hij de mogelijke verdachten had zien wegrijden, waarbij twee verschillende auto’s betrokken waren. Beide voertuigen werden korte tijd later in de omgeving van Rotterdam gesignaleerd en gecontroleerd.

Vuurwapen
Twee personen voldeden aan het signalement. Bovendien werd er een vuurwapen aangetroffen. De vier inzittenden werden gearresteerd. Het gaat om 40- en 46-jarige mannen uit Rotterdam, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Deventer

De politie onderzoekt momenteel of de vier arrestanten mogelijk betrokken zijn geweest bij de woningoverval. Beide auto’s zijn in beslag genomen voor een sporenonderzoek.

Getuigen
De politie doet nogsteeds onderzoek in de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
119 stemmen