Volledig scherm
Woningoverval in Bergdreef in Breda. © Perry Roovers

Vier mannen aangehouden voor overval op bejaarde man in Breda

BREDA - De politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op een bejaarde man in Breda. 

De vier werden dinsdagmiddag van hun bed gelicht. Het gaat om mannen uit Zoetermeer van 17, 24 en 26 jaar oud en een man uit Nootdorp van 27 jaar. Verschillende tips leidden tot deze aanhouding. Kort na de overval werd namelijk gepind met de gestolen bankpas. Beelden daarvan werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op basis van die beelden kwamen er bij de politie tips binnen, die leidden tot de aanhoudingen. 

De overval vond plaats op dinsdag 9 augustus 2016. Twee daders deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf en drongen het huis van de 75-jarige man binnen. Hij werd daarbij opzij geduwd, maar raakte bij de overval niet gewond. Onder bedreiging van een mes stond hij zijn bankpas af. De politie verspreidde via Burgernet het signalement van de daders. Het gaat om een lange Noord-Afrikaanse man en een dikke Aziatische man. Beide mannen droegen een fel groen jack van een energiemaatschappij. 

Op 10 augustus werden op aangeven van een getuige vier mannen gearresteerd, in de buurt van Rotterdam. Deze mannen bleken echter niets met de overval te maken te hebben. 

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen