Volledig scherm
Foto Christian Traets

Vier man plegen gewapende overval op groothandel in Ossendrecht, 2 daders gepakt

OSSENDRECHT - Vier overvallers hebben woensdagavond rond 9 uur een overval gepleegd op de groothandel aan de Putsmolentje in Ossendrecht. Twee van de daders zijn aangehouden op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom.

De eigenaar van het bedrijf was samen met een bekende aanwezig in het pand toen meerdere mannen het bedrijf binnen wilden dringen en de twee bedreigden met een of meerdere vuurwapens. Vermoedelijk is er ook geschoten tijdens de overval.

De overvallers hebben niets buitgemaakt en zijn weggejaagd door de eigenaar van het bedrijf. De vriend van de man raakte licht gewond toen hij door een van de daders geslagen werd.

De politie is direct een onderzoek gestart. Agenten zijn naar het Putsmolentje in Ossendrecht gereden om aangifte en getuigenverklaringen op te nemen. De overvallers zijn vermoedelijk met meerdere auto’s weggereden. Een getuige noemde een deel van het kenteken van een van de vluchtauto’s.

Een van de vlucht auto's is later door een motoragent gezien op de A4. Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom kreeg de auto een stopteken. In de auto zaten twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda.

De ene verdachte is 38 jaar oud en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, de andere verdachte is 36 jaar oud en komt uit Rotterdam. Donderdag worden de twee aangehouden verdachten gehoord over hun aandeel in de zaak. 

De politie nog op zoek naar een tweede vluchtauto. Dit betreft een kleiner model personenauto van een onbekend merk in de kleur zilvergrijs. Wellicht hebt u deze auto woensdagavond of op een eerder moment gezien in combinatie met de onderstaande omschrijving van de overvallers.

Er is een summier signalement bekend van de overvallers. Het betroffen mannen met een donkere huidskleur in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Ze waren tussen de 1.70 en 1.90 meter lang en hadden een tenger postuur. Ze droegen donkere broeken en een halflange donkergekleurde jas. Wanneer dit signalement u bekend voorkomt, wellicht in combinatie met de zilvergrijze personenauto, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen