Volledig scherm
Een politieman bekijkt de vangst in een van de ontmantelde hennepkwekerijen. © Politie

Vier kwekerijen opgerold, goed voor meer dan vijfhonderd hennepplanten

ROOSENDAAL/POORTVLIET - De politie heeft in Roosendaal en in Poortvliet in totaal vier hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. Er werden ruim vijfhonderd planten gerooid.

In een kruipruimte van een loods van een boerenbedrijf aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet werd een zorgvuldig verborgen hennepkwekerij gevonden. In twee ruimtes stonden in totaal 294 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de hennepkwekerij al geruime tijd in werking was. Er isin deze ruimtes vermoedelijk meerdere malen geoogst.De elektriciteit voor deze hennepkwekerij bleek illegaal afgetakt.Daarom werd het bedrijf afgekoppeld van het energienetwerk. De bewoners zijn ter plaatse aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Elektriciteit
In een woning aan de Nieuwe Markt in Roosendaal werd eveneens een werkendehennepkwekerij aangetroffen met daarin 165 hennepplanten. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal afgetapt werd. In een woning aan de Mgr. Mutsaersstraat in Roosendaalwerd verdeeld over twee slaapkamers een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De elektriciteit werd illegaalafgetapt.De bewoners van de twee woningen zijn aangehouden.

Brand
In een woning aan de Diepenberg in Roosendaal tenslotte werdeen hennepkwekerijontmanteld nadat daar eerder een brand was ontstaan. Tijdens bluswerkzaamheden stuitte de brandweer op 80 planten. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. Alle in beslag genomen goederen en planten worden vernietigd.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
46 stemmen