Volledig scherm

Vier agenten moesten bedreiger in stadskantoor overmeesteren, gemeente doet aangifte

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom doet aangifte bij de politie nadat dinsdagmiddag een 52-jarige man medewerkers van de Sociale dienst en een beveiligingsmedewerker heeft bedreigd en aanwezige cliënten de schrik op het lijf heeft gejaagd door een mes te trekken in het Stadskantoor. Ook zijn camerabeelden van het incident aan de politie overhandigd.

De bedreiging vond dinsdagmiddag rond vier uur plaats bij de receptie van Sociale Dienst in het Stadskantoor. Een man eiste een gesprek over een kwestie die niet hemzelf betrof. Alhoewel door de beveiliger werd aangegeven dat zo’n gesprek op dat moment niet mogelijk was en dit verschillende malen werd herhaald, bleef de man toch voet bij stuk houden.

De man van de beveiliging heeft, toen de bezoeker bleef aanhouden, geprobeerd hem naar de uitgang te begeleiden. Vervolgens heeft de bezoeker een fors mes getrokken en dreigde hij die ook te gebruiken.

De beveiliger heeft daarop het interne alarmsysteem geactiveerd en medewerkers hebben de politie gebeld. Twee agenten hebben daarna met getrokken wapen de man gesommeerd het mes te laten vallen. Vervolgens is de dader door vier agenten overmeesterd. Daarbij is ook pepperspray gebruikt.

In de wachtruimte bevonden zich op het moment van het voorval drie bezoekers. Aan hen is professionele nazorg aangeboden.

Aan de medewerkers van de Sociale Dienst is ook direct hulp en ondersteuning geboden. Dat wordt woensdagochtend nog eens herhaald met een gezamenlijke bijeenkomst voor het personeel van de Sociale Dienst.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
723 stemmen