Volledig scherm
Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander

Verwoestende brand wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijf onopgelost

BERGEN OP ZOOM - Na maanden onderzoek geeft politie het op: brandstichting in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijft onopgelost.

De politie sluit het dossier over de brandstichting in Goudbaard in Bergen op Zoom op 26 oktober vorig jaar. Daarbij werden tientallen auto’s verwoest en raakte het appartementengebouw beschadigd.

„Heel vervelend, maar helaas. Dit is zoals het er voorstaat”, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. „We hebben wel een verdenking gehad, maar geen bewijs.”

Of die verdenking tegen één of meerdere personen is geweest, wil hij niet zeggen. Het dossier-Goudbaard gaat daarom naar het Openbaar Ministerie. Dat moet beslissen of er toch nog aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek.

„Gezien de maatschappelijke impact van de brand is dat niet uit te sluiten”, denkt Uytdehage. Volgens hem is uit alle onderzoek van de politie niets naar voren gekomen waardoor de zaak kon worden opgelost. „We hebben technisch onderzoek gedaan en met buurtbewoners gepraat. Het enige wat we zeker weten is dat er sprake is van brandstichting.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 10 augustus

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1075 stemmen