Volledig scherm
Onduidelijkheid over verlegd fietspad in bocht van de Zeggelaan: sla je rechtsaf over de aanpassing via voormalig trottoir, of volg je het nog bestaande fietspad over de weg ? © Ron Magielse/Pix4Profs

Verwarring slaat toe bij fietsbocht in Zeggelaan Terheijden

TERHEIJDEN - Rij je op de fietsstrook over de Zeggelaan in Terheijden, dan slaat in de scherpe bocht de verwarring toe: een bordje verwijst de fietser naar rechts, over de roodgekleurde opritten.

De stoep op?, denk je dan, dat is voetgangersgebied, dat mag ik toch niet als fietser? En trouwens, ik kan hier toch ook rechtdoor rijden? Er staat alleen een witte stippellijn, daarachter gaat het rode fietspad nog steeds door, toch..?

Wie het weet mag het zeggen. "Je hebt de keuze", zegt wethouder Harry Bakker. Dat die keuze niet gemakkelijk is, ziet ook de fotograaf. Twee fietsende vriendinnen aarzelen, waarna tenslotte elk een andere route kiest.

Dit kan toch nooit de bedoeling zijn geweest, vinden Terheijdenaren Els en Jan Vonk. "Een vreemdeling snapt niks van deze situatie."

'Waarom niet langer nagedacht'
Het echtpaar heeft zich al eerder verbaasd over verkeersoplossingen' die door de gemeente zijn bedacht. Zoals de reconstructie van de fietsoversteekplaats nabij hun kantoor aan de Bredaseweg. "Waarom hebben ze het nou niet in één keer goed gedaan?, vinden zij.

"Waarom niet een dagje langer nagedacht", denkt ook Leo Mol van Groen Drimmelen (VP/D66). Hij wil na de vakantie de situatie bij wethouder Stoop aankaarten.

De aanpassing van het fietspad heeft naar schatting een paar duizend euro gekost, zegt de ambtenaar die er over gaat.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
572 stemmen