Volledig scherm
© Thinkstock

Verwaarloosde honden en pups gevonden op vervuild terrein in Hulten

HULTEN – De politie heeft dinsdag zes verwaarloosde honden in bewaring genomen in Hulten. Een 51-jarige Tilburger, de eigenaar van de dieren, is opgepakt voor belediging en verzet.

Dinsdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen een onderzoek ingesteld op een terrein aan de Hulteneindsestraat in Hulten. Ze zagen naast het toegangshek twee honden in een met urine en ontlasting vervuilde ren zitten. De hokken hadden wel een dak van golfplaten, maar waren verder aan alle zijden open.

Puppy’s
In een woonwagen zaten twee honden in een kleine bench. De vloer van de wagen lag vol met ontlasting. In een apart gedeelte van de wagen lag nog een pitbull met acht puppy’s. Op een andere plek op het terrein stond ook nog een ren met daarin twee labradors. Opnieuw was het verblijf vervuild met ontlasting. In een schuur op het terrein werd nog een hond met puppy’s gevonden.

Uiteindelijk zijn zes honden door de politie in bewaring genomen. De eigenaar van de honden wilde tegenhouden dat de dieren werden meegenomen en liep met één van de dieren richting het spoor. De Tilburger dreigde dat hij ging springen. De man werd aangehouden nadat hij de agenten meerdere keren had uitgescholden en beledigd.

De politie heeft woensdag opnieuw poolshoogte genomen op het terrein om te kijken welke maatregelen voor de achtergebleven dieren noodzakelijk zijn.

poll

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
113 stemmen