Volledig scherm
© Thinkstock

Vervuilende huurster moet weer uit woning in Breda

BREDA - De vrouw die onlangs haar ernstig vervuilde en uitgewoonde huurhuis in Breda moest ontruimen, moet nu ook haar nieuwe woning op korte termijn verlaten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de huidige verhuurder, AlleeWonen, tegen haar had aangespannen.

De vrouw huurde tot vrij recent een woning aan de St. Ignatiusstraat van woningbouwvereniging Laurentius. Die zegde de huur op vanwege vervuiling, verwaarlozing, overlast en ‘een ondraaglijke stank van kattenpis en een vlooienplaag’.

Sinds 25 mei heeft ze een huurcontract bij AlleeWonen en woont ze aan de Venneweide in Breda. Maar de woningstichting stelt dat zij bewust geen melding heeft gemaakt van de problemen met de vorige woning. Anders hadden zij nooit aan haar verhuurd. Op de formulieren gaf zij aan ‘inwonend’ te zijn. Haar advocaat stelde tijdens de zitting dat zij zichzelf als ‘inwonend’ beschouwde bij haar echtgenoot, omdat die hoofdhuurder zou zijn. Die man-vrouwverhouding is volgens de raadsman verklaarbaar door haar Marokkaanse afkomst. Volgens AlleeWonen woont zij echter al veertien jaar gescheiden van deze man.

De rechter stelt AlleeWonen in het gelijk. De huurster moet de woning uiterlijk 31 augustus verlaten. De rechter spreekt zich niet uit over het verwijt van AlleeWonen dat er sprake is van ‘bedrog’, maar wijst de vordering toe op basis van ‘dwaling’ van de kant van de huurster. Ze moet de proces- en overige kosten betalen. Die belopen in totaal bijna 1.500 euro.

Betrokken partijen spreken van een sociaal uiterst zorgwekkende situatie. De oudere mevrouw woont alleen met een dochter. Ze zou ernstig diabetespatiënt zijn en als gevolg daarvan blind en moeilijk ter been. Ze spreekt ook na lange tijd nog geen Nederlands. En naar verluidt wijst zij hulp af.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
39'
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1010 stemmen