Volledig scherm
© ANP

Vervangen korrels kunstvelden Gilze kost circa een miljoen euro

GILZE – Het vervangen van de rubberen korrels op de voetbalvelden van v.v. Gilze kost de gemeente Gilze en Rijen zo’n miljoen euro. Dat meldde sportwethouder Aletta van der Veen (Kern’75) woensdagavond in de commissievergadering. V.v. Gilze heeft drie kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met het zogenoemde rubbergranulaat. Die versnipperde autobanden raakten twee weken terug in opspraak.

Met dat miljoen is Gilze en Rijen er nog niet. Wethouder Van der Veen: “We zullen de rubberen korrels ook moeten afvoeren. Wat die kosten zijn, is nog niet bekend. Bovendien. Wie wil die korrels innemen als ze inderdaad schadelijk zijn.” Mocht er sprake zijn van vervangen van de velden, dan moeten die ook nog eens gekeurd worden door voetbalbond KNVB, á 10.000 euro.

Van vervangen van de vulling van de velden op sportpark Verhoven is nog geen sprake, zei de wethouder. “Mocht blijken dat het rubber inderdaad schadelijk is en we aan de bak moeten, gaan we aan de slag. De volksgezondheid gaat voor. Maar dan zullen we eerst een discussie moeten houden over hoe we een en ander gaan uitvoeren.”

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
786 stemmen