Volledig scherm
Drukte bij het internetpunt in de centrale hal van bibliotheek VanNu in Roosendaal.. © archieffoto Peter van Trijen/het fotoburo

Vertraging verbouw Parrotia tot 'huiskamer'

ROOSENDAAL. - De verbouw en herinrichting van informatiepunt Parrotia op de Markt tot dé stadshuiskamer van Roosendaal loopt enkele maanden vertraging op. Het streven van woningcorporatie AlleeWonen en bibliotheek VANnU was om het nieuwe Parrotia eind dit jaar te kunnen openen.

Maar omdat de bibliotheek niet ontkomt aan Europese aanbesteding, duurt de herontwikkeling ongeveer vier maanden langer dan gepland, aldus Marc van der Steen van AlleeWonen.

Door de toevoeging van kleinschalige horeca (koffie met wat lekkers) moet de aantrekkingskracht van Parrotia worden vergroot. Ook het podium in het gebouw kan wel een oppepper gebruiken. AlleeWonen denkt verder aan verbouw van de toegang aan de zijde van het Emile van Loonpark. AlleeWonen koos in overleg met de bibliotheek voor een nieuwe opzet omdat het vragen van markconforme huren aan gebruikers onherroepelijk zal leiden tot leegstand. Liever daarom een maatschappelijke functie voor Parrotia, is de insteek van de initiatiefnemers. AlleeWonen wil voor de huurders van het gebouw gaan werken met een fonds waarin de huurbijdragen gestort worden. De opbrengsten komen vervolgens weer ten goede aan de huurders die tenmiste de servicekosten betalen. De huidige huurders hebben volgens Van der Steen aangegeven dat zij willen blijven.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen