Volledig scherm

Vertraging bij documentaire John Jansen, de man die cadeaus uitdeelde aan de voedselbank in Breda

BREDA - De publicatie van de documentaire over de oud-topcrimineel John Jansen uit Breda loopt vertraging op. Endemol staat niet toe dat beelden uit het programma Peter R. de Vries worden gebruikt, zo laat de producent weten.

Juliët-bende
Jansen zat in de jaren negentig in de zogenaamde Juliët-bende, die furore maakte met onder meer een reeks aan ontvoeringen van criminelen en met hasjhandel.

Na zijn criminele carriére gooide hij het roer om. Hij kwam onder meer in het nieuws toen hij in 2013 sinterklaascadeaus uitdeelde aan de voedselbank in Breda. Dat was nadat hij 2,5 miljoen euro zou hebben gewonnen in de Staatsloterij. 

Documentaire
Documentairemaker Jay Oliveira maakte een documentaire over Jansens hele leven en volgde hem een halfjaar lang met de camera. De film had in april moeten uitkomen.

In die documentaire zit anderhalve minuut beeld uit het tv-programma Peter R. de Vries uit 1996. Daarin schrijft de misdaadverslaggever met Jansen over zijn uitlevering naar Nederland, aangezien hij toen in Madrid in de gevangenis zat.

Toestemming
Oliveira heeft Endemol om de reden van de weigering gevraagd en hoopt alsnog toestemming te krijgen om de beelden te gebruiken. "Het gaat nog zeker twee maanden duren voor de film wordt uitgebracht."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen