Volledig scherm
© Anthony de Cock/De Kort Media

Verstekelingen in vrachtwagens: een overzicht van dit jaar in de regio

STEENBERGEN - De vondst van elf vreemdelingen een vrachtwagen in Steenbergen van woensdag staat niet bepaald op zichzelf. Met enige regelmaat worden mensen gevonden die per vrachtwagen onderweg zijn naar een plek waar zij een beter leven hopen te vinden. Een overzicht van wat er op dat gebied dit jaar zoal aangetroffen is in West-Brabant.

In januari werden op industrieterrein Moerdijk vier mensen uit Iran aangetroffen. Zij hoopten dat de Poolse vrachtwagen die zij ingeslopen waren hen naar Engeland zou brengen. Maar het eindpunt bleek dus Moerdijk te zijn, waar de truck gelost werd en de verstekelingen gevonden werden.

Half februari werd een man gevonden in een laadruimte van een vrachtwagen vol groente en fruit. De onderkoelde man die aangetroffen werd op Hazeldonk, vertelde dat hij uit Syrië kwam.

Mensonterend
In april dacht een gezelschap van vijf illegalen uit Iran en Afghanistan dat het onderweg was naar Engeland. Hun reis in de laadruimte van de Roemeense truck strandde in Moerdijk. In diezelfde maand werden drie mannen uit Syrië en een Afghaan aangetroffen in een Spaanse vrachtwagen in Roosendaal.

En dan waren er woensdag dus de elf van Steenbergen. Zij waren verstopt achter een dubbele wand en zaten daar volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee onder mensonterende omstandigheden. De Bulgaarse chauffeur werd aangehouden wegens mensensmokkel.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1201 stemmen