Volledig scherm
© Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Versmarkt in Roosendaal raakt in problemen

ROOSENDAAL - Omzet en aantal bezoekers van de nieuwe versmarkt in De Biggelaar blijven ver achter bij de verwachtingen.

Het begon begin maart zo hoopvol en optimistisch: de landelijke bekende tv-boer Geert toog naar Roosendaal om in De Biggelaar een kersverse versmarkt te openen. Maar vijf maanden later is de Oudenbossche bakker Jan Nagelkerke alweer vertrokken en erkent bestuursvoorzitter Ad Siemons van coöperatie Streek & Beleving dat het bezoekersaantal en de omzet snel omhoog moeten.

Het vertrek van Nagelkerke betekent overigens niet dat de broodschappen in de versmarkt leeg blijven. De coöperatie heeft een nieuwe partner gevonden in bakker Hirdes uit Krabbendijke die donderdagochtend al leverde in De Biggelaar.

Laat onverlet dat de marketing van de versmarkt veel beter moet. "Want er zijn nog teveel Roosendalers die niet weten waar wij zitten", aldus marktmeester Hendrik van Houten. Tijdens een coöperatievergadering is woensdagavond afgesproken dat er meer geflyerd wordt; meer inzet van social media en dat er elke woensdag en zaterdag kookdemonstraties zijn in de versmarkt. Feit is tegelijkertijd dat Siemons uit kostenoverweging flink moet gaan snijden in de personeelsbezetting.

Bakker Nagelkerke zegt dat die bezetting al vanaf de start een probleem is: te weinig personeel dat, aldus Nagelkerke, bovendien onvoldoende gekwalificeerd is.

Lees meer hierover vrijdag in BN DeStem.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
570 stemmen