Volledig scherm
De waterzuiveringsinstallatie bij Bath. © Marcelle Davidse

Verslechterd rioolwater in Ossendrecht, oorzaak nog onbekend

OSSENDRECHT - Vanwege de verslechterde kwaliteit van het gezuiverde rioolwater in Ossendrecht reden er donderdagmiddag vrachtwagens met rioolwater naar de rioolwaterzuivering in Bath. 

Deze verslechterde kwaliteit kwam aan het licht tijdens een standaardmeting. De oorzaak hiervan is nog niet bekend en wordt onderzocht. Van geuroverlast is geen sprake.

Uit voorzorg is het rioolwater niet naar de zuivering gebracht maar per vrachtwagen vervoerd en gebufferd in tanks op de rioolwaterzuivering in Bath. Rioolwater uit Ossendrecht en Calfven wordt daar tijdelijk opgeslagen in tanks.

Vrijdagmiddag hoopt het waterschap Brabantse Delta te weten wat de verslechterde kwaliteit veroorzaakt om passende maatregelen te nemen en de zuivering zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen.

Het gezuiverde rioolwater komt normaliter terecht in het Schipperskil en wordt uiteindelijk afgevoerd naar de Westerschelde. Op twee kilometer van de zuivering zijn in een vijver ongeveer 50 dode vissen geconstateerd. Deze vissen worden geruimd. Een verband met de verslechterde waterkwaliteit is niet zeker, maar daarmee wordt wel rekening gehouden.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
609 stemmen