Volledig scherm
Ongeluk in Hulten. © Marcel van Dorst

Veroorzaker kettingbotsing afgeleid door legerhelikopters Gilze-Rijen

HULTEN - De kettingbotsing in Hulten, waarbij dindagmiddag twee gewonden vielen, werd veroorzaakt doordat een van de bestuurders afgeleid was toen hij legerhelikopters op vliegbasis Gilze-Rijen zag staan. Dat heeft de veroorzaker van de kettingbotsing verklaard tegenover de politie.

De aanrijding, waarbij vier auto's betrokken waren, gebeurde op de Burgemeester Ballingsweg. Twee automobilisten raakten gewond en gingen per ambulance naar het ziekenhuis. De bestuurder van de voorste auto was gestopt om linksaf te slaan naar het parkeerterrein van de spottersplek bij vliegbasis Gilze-Rijen.

JSF
Daar was die dag de passage van de JSF goed te volgen omdat het fonkelnieuwe toestel van de Luchtmacht daar extra laag overkwam bij zijn presentatievlucht. De tweede automobilist stopte op tijd. Het derde voertuig was nog aan het afremmen, toen de vierde auto er achterop botste. Door de klap werden alle vier de voertuigen tegen elkaar gedrukt.

Ziekenhuis
Alle betrokkenen kwamen vanuit de richting Hulten en reden in de richting van Alphen. De gewonde bestuurders zijn een 47-jarige vrouw uit Gilze en een 20-jarige man uit Alphen. Ze zijn naar het Elizabeth ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
569 stemmen