Volledig scherm
© Ron Magielse/Pix4Profs

'Vernoem station Breda naar Vincent van Gogh'

BREDA - Noem het nieuwe Bredase station de 'Vincent van Gogh-terminal'. Dat opperde Commissaris van de Koning Wim van den Donk vorig jaar.

Een ideetje dat de stichting Cultuurbehoud Breda nu heeft opgepikt en uitvent. "Als je er over nadenkt is het best een goed plan", zegt Barbara Putters-Op de Beek van Cultuurbehoud.

Haar stichting kreeg van de gemeente Breda de opdracht om op een moderne manier de aandacht te vestigen op de band van Breda met de (familie van) de beroemde schilder. Om dat te doen opent in het station op 15 oktober een soort 'pop-up Van Gogh-experience'. Met interactieve multimediale middelen wordt het verhaal van Van Gogh verteld.

Van Gogh en Breda horen bij elkaar. Opa vestigde zich als dominee van de Grote Kerk in Breda, vader werd predikant in Zundert en later in Etten, oom Cent rentenierde in Princenhage. "Het is maar een greep van wat de Van Goghs hadden met Breda en de regio." En die naam? "Het Bredase station verbindt steden als Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Brussel, Parijs en Londen. Allemaal speelden die een rol in het leven van Vincent. Van Breda reis je ook makkelijk naar Zundert en Etten. Breda is dus letterlijk een middelpunt in het leven van Vincent. Daarom is het logisch. Noem het station naar Vincent van Gogh."

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
45 stemmen