Volledig scherm
Merlijn Timmers, voorzitter en bouwleider van de scouting Zwalaho is bezig met het leegpompen van de fundering van het nog in aanbouw zijnde scoutinggebouw. Foto Marcel Otterspeer / Pix4Profs

‘Vernielingen nieuwe honk scouting Lage Zwaluwe voelen als klap in je gezicht’

LAGE ZWALUWE - Toen hij op het bouwterrein aan de Groenendijk de omgevallen wc-dixies en uitgestrooid toiletpapier zag liggen, ging er al een alarmbelletje rinkelen bij Merlijn Timmers. Maar toen de voorzitter van scouting Zwalaho in Lage Zwaluwe water hoorde stromen wist hij ‘dit is foute boel’.

Vandalen hadden de buitenkranen opengedraaid, waardoor er water richting fundering was gestroomd. „Ik dacht nog als het maar niet via de fundering naar binnen is gelopen”, vertelt Timmers. Maar die hoop bleek ijdel.. Balken en isolatie zijn aangetast. Het water stond zeker tien centimeter hoog toen hij via een luik de schade wou bekijken.

Hij is ziedend. „Hoe ik dit wil noemen? Lomp, ondoordacht en stompzinnig!” Met scherpe woorden uitte hij zijn woede op Facebook. „Ik wilde de discussie losmaken.” Zijn woede werd gepareerd met opmerkingen als ‘dat je dat er van krijgt als jongeren zich vervelen en er niks te doen is in het dorp.’

Het nieuwe honk van Zwalaho, pal achter de tennisbanen, is het resultaat van heel veel zelfwerkzaamheid. Daardoor kon de scouting zeker een ton besparen op de bouwkosten, waaraan de gemeente ruim twee ton heeft bijgedragen. 17 september willen ze opengaan; de lokalen zijn dan gereed, de wc’s af. Timmers: „Het gaat wel twee maanden duren voordat we met kachels de boel drooggestookt hebben. Dit voelt als een klap in je gezicht.”

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen