Volledig scherm
Karma, gespot in een tuin in Wagenberg

Vermiste hond Karma na vier weken teruggevonden in Wagenberg

WAGENBERG - Karma, de lichtbruine op een wolfshond lijkende hond die sinds 17 mei vermist was, is weer terecht. De hond is na vier weken gevonden in de buurt van de Dorpsstraat in Wagenberg.

Facebook
Danielle Kalshoven uit het Gelderse Loerbeek is de koning te rijk. Karma ontsnapte kort nadat ze was geadopteerd in Geertruidenberg. Ten einde raad zette Danielle een bericht op Facebook. Dat bericht werd uiteindelijk honderden keren gedeeld.

Melding
Tijdens de zoektocht naar Karma is ze diverse keren gezien in het gebied tussen Raamsdonk en Fijnaart, maar telkens wist de hond te ontkomen. De berichtgeving in de krant zorgde voor een nieuwe stortvloed aan reacties.

Afgelopen zondag kwamen er serieuze meldingen uit Wagenberg. "Daar hebben we toen intensief geflyerd. We kregen diverse foto's van Karma toegezonden", zegt Kalshoven.

Blij!
"Eerst dachten we dat het om een andere hond ging. Maar een van de melders hield vol dat het om Karma ging. We zijn toen naar Wagenberg gegaan, en hebben tweeënhalf uur de tunneltjes bewaakt zodat Karma niet langs die weg kon ontkomen. Uiteindelijk zagen we haar lopen. Met wat vlees is het gelukt om Karma naar me toe te laten komen. O, ik ben zó blij!. Vooral ook omdat de inwoners van Wagenberg niet geprobeerd hebben om Karma te vangen, ze hebben me continue op de hoogte gehouden van haar locatie."

Dank
Karma was licht vermagerd en had last van enkele teken, maar verder verkeerde ze in goed gezondheid. "Ze is nog wel bang voor mensen. Zodra er mensen in de buurt komen, zie je dat ze daar nog niets van moet hebben", vervolgt de eigenaresse van de viervoeter.

"Maar ik ben blij dat ze weer terug is. Ik wil alle mensen bedanken die mee geholpen hebben met het zoeken naar Karma. Mijn dag kan niet meer stuk!"

Volledig scherm
Karma is uiteindelijk met stukjes vlees gevangen. © Danielle van Kalshoven
Volledig scherm
Rieky met Karma © Danielle van Kalshoven
Volledig scherm
Karma is weer veilig thuis. © Danielle Kalshoven
Volledig scherm
Danielle met Karma.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen