Volledig scherm
© Enexis

Verlichting fietstunnels Haagse Beemden Breda stuk

BREDA - De verlichting in de twee fietstunnels bij de kruising van de Backer en Ruebweg en de Emerparklaan in Breda is stuk. Energiebedrijf Enexis gaat donderdagmorgen opnieuw kijken en probeert het defect volgens woordvoerder Bob Winckels zo snel mogelijk te herstellen. De gemeente meldde het euvel afgelopen vrijdag bij Enexis.

Woordvoerder Bob Winckels van het energiebedrijf: "De gemeente heeft de mogelijkheid een extra hoge prioriteit aan een melding te geven, maar dat heeft ze in dit geval niet gedaan. Dus komt iebij ons op de planning te staan en donderdag gaan we kijken."

Een bewoonster van de Haagse Beemden meldde het defect woensdagmorgen in een mail aan deze krant. "Ze werken momenteel aan de Backer en Ruebweg. Ik pak zo veel mogelijk de fiets maar nu blijkt de verlichting stuk te zijn. Bijzonder onveilig", aldus de Bredase. Zij maakt zich ook zorgen over de bereikbaarheid van de wijk voor hulpdiensten.

Die zorg is onnodig, verzekert een gemeentewoordvoerder. "We bespreken zulke werkzaamheden met de hulpdiensten en zij beoordelen of het verantwoord is en of er eventueel een bypass aangelegd moet worden. Dat was in dit geval niet nodig. De hulpdiensten hebben de omleidingen in hun navigatiesysteem staan."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1295 stemmen