Volledig scherm
ANP

Verkoop gronden voor één euro

OUD GASTEL - Niet meer dan één euro. Dat is de symbolische prijs, die de gemeente Halderberge de Gastelse familie Laarhoven biedt voor een openbare parkeerplaats op eigen terrein. Het echtpaar stopte in 2009 met een tankstation aan de Rijpersweg, het bedrijf is gesaneerd.

Trottoirs en openbare parkeerplaatsen kwamen er voor in de plaats. Aangelegd door Laarhoven, die ook het onderhoud pleegt. De grond werd al twee keer aangeboden voor 2500 euro.

Maar burgemeester en wethouders gaan niet verder dan de overdrachtskosten plus een euro. Wethouder Peter Bons zegt dat in iedere vergelijkbare situatie dezelfde koopprijs gehanteerd wordt.

VDG-raadslid Gert Logt maakt zich sterk voor de familie. "Het pleit voor hen dat ze hun maatschappelijke gevoel hebben ingevuld. Ze zijn nog steeds bevoegd om trottoir en parkeerplaatsen weer op te breken en alsnog bij hun privé-eigendom te betrekken.

De gemeente krijgt de grond voor veel minder aangeboden dan ze zelf restgronden verkoopt."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen