Volledig scherm
© Thinkstock

Verkeersinfarct in Breda na Eneco Tour, stadion NAC half gevuld

BREDA - Het verkeer in Breda is dinsdagavond na de Eneco Tour zo'n puinhoop dat het leidde tot flinke files. Voetballer Brandon Barker heeft zelfs anderhalf uur in de file gestaan, waardoor hij niet op tijd bij het bekerduel NAC - VVV-Venlo kon zijn.

In het centrum van de stad en langs de singels stond het verkeer na 17.00 uur zo goed als stil. "Wat een drukte. Half Breda is afgezet voor de Eneco Tour. Het duurt 20 min om van station naar Vlaszak te komen", Twitterde Manoek Lambregts.

Ook de Verkeersinformatiedienst (VID) constateerde dat. De puinhoop leidde er zelfs toe dat weinig supporters op tijd het Rat Verleghstadion konden halen voor het duel van NAC. 

Wat opviel bij het verlaten van de binnenstad, was dat er geen enkele vorm van regie of regulering was. Kruispunten met verkeerslichten liepen compleet vast. Verkeersregelaars waren na afloop nergens te bekennen. Ook twee jaar geleden leidde de tijdrit tot een enorme chaos.

De gemeente Breda heeft inmiddels via Twitter de excuses aangeboden voor de overlast en gaat bekijken wat er de volgende keer anders moet.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo Willem IIWIL
4'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
590 stemmen