Volledig scherm
© Yolanda Sjoukes

Verkeerschaos Merwedebrug houdt aan, VID adviseert brug donderdagochtend te mijden

SLEEUWIJK/GORINCHEM - Ook donderdagochtend is er maar één rijstrook open op de Merwedebrug. De VID adviseert weggebruikers de brug te mijden.

Rijkswaterstaat zet tot vrijdag verkeersregelaars in om vrachtwagen- en buschauffeurs te wijzen op de goede omleidingsroutes, nu de Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem voor hen verboden terrein is.

De controles zorgen woensdag voor flinke vertraging. In zuidelijke richting bedroeg de vertraging rond 19.45 uur nog bijna een uur (8 kilometer aanschuivend verkeer). Laat op de avond waren de files nog altijd niet opgelost.

De politie heeft in het kader van de controles besloten in beide richtingen een rijstrook te sluiten. Nadat dinsdag vrachtwagenchauffeurs nog respijt kregen, worden er sinds dinsdagavond boetes uitgedeeld voor wie zich niet aan het verbod houdt.

De controle betekende dat voor wie de brug was gepasseerd, er ongekende leegte voor hem of haar.

Arriva zet ondertussen kleine pendelbusjes in tussen de halte Tol-West bij Sleeuwijk en Gorinchem. Het verbod betekent immers dat ook reguliere lijnbussen de brug niet over mogen.

De pendelbusjes zijn alleen bedoeld voor passagiers op de reguliere buslijnen naar Gorinchem en vice versa. De Brabantliners, die vanuit Breda en Oosterhout naar Utrecht rijden en terug, nemen de omleidingsroute via Zaltbommel. Dit omdat in deze bussen te veel passagiers zitten om in pendelbusjes te vervoeren.

Inmiddels regent het boze reacties op de social media. Ook hebben de drie Altenagemeenten laten weten de gevolgen van het verbod 'onacceptabel groot' te vinden.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
860 stemmen