Volledig scherm
ANP

'Verkeerde de dupe van sluiting drugspand' in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Door een pand aan de Herman Leusstraat in Bergen op Zoom te sluiten wegens hennepteelt straft de gemeente Bergen op Zoom de verkeerde persoon.

De mede-eigenaresse is daar de dupe van geworden, terwijl ze niets met de hennepteelt had te maken. Dat zei advocate Emine Türk maandag tegen de leden van de bezwaarschriftencommissie.

Haar cliënte en ex-man zijn samen eigenaar van het pand dat de burgemeester in maart heeft laten sluiten, nadat was gebleken dat er hennep werd geteeld.

Sinds de invoering van het zogeheten Damocles-beleid, kan elk pand waar drugs worden verhandeld of geproduceerd voor enkele maanden worden gesloten.

Alleen in de drie Brabantse Wal-gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen zijn sinds april 2015 al ruim twintig woningen en bedrijfspanden op last van de burgemeester dichtgegaan.

Het pand aan de Herman Leusstraat is voor zes maanden gesloten. In de afgelopen jaren heeft de politie daar minimaal zeven oogsten van hennep geïnventariseerd.

"Mijn cliënte ontkent de hennepteelt niet", zei Türk. "Maar ze had er niets mee te maken dat het pand werd verhuurd voor de hennepteelt. Ze is zelf slachtoffer van haar ex-man, die nu in Turkije zit."

Lees dinsdag meer in Bn DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen