Volledig scherm
© ThinkStock

Verenigingen kunnen half jaar langer in wijkhuis Korenaere in Bergen op Zoom blijven

BERGEN OP ZOOM - Wijkhuis De Korenaere blijft open tot het einde van het seizoen 2016-2017. Sluiting per 1 januari is van de baan. Dat is de intentie van de gemeenteraad. Zowel de coalitie van GBWP, VVD en D66 als de oppositie vindt elkaar daar in. Daarmee lijkt de uitkomst van het debat dat hier donderdag over plaatsvindt al op voorhand vast te staan.

Maar is tussen de coalitie en oppositie wel een verschil in waarom ze De Korenaere nog een half jaar langer gunnen. „We hebben nog nooit goede informatie gekregen over wat er met de gebruikers van De Korenaere gaat gebeuren als het wijkhuis dicht gaat”, zegt Chris Moerkerken, fractievoorzitter van D66. „De Stichting Verenigde Wijkcentra werkt niet mee. Daarom moet de gemeente naar De Korenaere toe. En praten over herplaatsing van gebruikers in andere wijkcentra.”

Pas als duidelijk is wat er kan en wat er niet kan, moet de gemeenteraad definitief de knoop doorhakken en beslissen of De Korenaere toch dicht moet. Wat Moerkerken wil bereiken, kost tijd realiseert hij zich. Maar dat heeft hij er graag voor over. „We moeten beslissen op basis van feiten en niet op grond van emotie.”

De Korenaere alleen maar openhouden omdat gebruikers zich roeren noemt hij ‘een politiek opportunisch besluit’. „Het kan best zo zijn dat het open moet blijven, maar dan op basis van goede argumenten.”

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
521 stemmen