Volledig scherm
© Ilvy Njiokiktjien/ANP

Vereniging Binnenstad buitenspel over versmarkt Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De omstreden versmarkt in winkelcentrum De Zeeland mag. De bestuursrechter in Breda heeft vrijdag de bezwaren van de Vereniging Binnenstad overruled door te zeggen dat deze organisatie geen partij is. "U heeft geen rechtstreeks belang", kreeg voorzitter Piet Juten van rechter Peters te horen.

Jos Slaats, directeur van De Zeeland, juichte na afloop van de zitting op de rechtbank stilletjes. "Want ze kunnen nog altijd naar de Raad van State." Dat klopt, zegt Juten, maar over die beslissing gaat de Vereniging Binnenstad eerst goed nadenken. "We zijn teleurgesteld, vinden dat De Zeeland ons wel aangaat", aldus Juten na afloop.

De komst van de versmarkt houdt de gemoederen in de stad al maanden bezig. De Vereniging Binnenstad ligt dwars. Denkt dat dit soort ontwikkelingen in De Zeeland de binnenstad raken, dat er daardoor meer leegstand komt in het historische centrum met verpaupering als gevolg. Jos Slaats verklaarde eerder al tegenover deze krant dat hij niet snapt waar de Vereniging Binnenstad zich mee bemoeit.

Meer in BN DeStem zaterdag

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
54 stemmen