Verdachte ontvoering Gino en Rien blijft in cel, maandag beslissing

BREDA – Verdachte Alex B. van de ontvoering van Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) blijft ook dit weekend nog in de gevangenis.

Volledig scherm

De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft vrijdag besloten om pas maandag te beoordelen of het voorarrest mag worden verlengd. De 50-jarige man uit Chaam zit sinds dinsdag vast. Toen werd door de politie ook een inval gedaan in zijn woning. De raadkamer zou eigenlijk vrijdag al een oordeel vellen, maar stelde dat uit. Het vuistdikke dossier dat er al is, wordt eerst bestudeerd en op basis daarvan wordt bepaald of er genoeg verdenking tegen de verdachte is om hem vast te houden.

Het Openbaar Ministerie denkt voldoende te hebben. Justitie deed al twee dagen na de kidnap een inval bij de man uit Chaam. Toen lag er echter te weinig om hem op te oppakken. Rien en zijn achterneef Gino zijn waarschijnlijk slachtoffer geworden van een zakelijk geschil in de criminele wereld. De ontvoerders hadden 90.000 euro geëist van de familie van het duo. Vier dagen na de ontvoering ontsnapten de twee, door zichzelf te bevrijden uit een loods in Ulicoten, vlakbij Chaam.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
650 stemmen