Volledig scherm
Op het Nederlandse deel van de braderie zijn het vooral kramen met kleding. Het Belgische deel is meer van de hapjes en de drankjes. foto peter van trijen/pix4profs

Verbroedering troef op Grensfeesten Putte

PUTTE - Het was zondag weer grenzeloos gezellig tijdens de Grensfeesten in Putte.

De gemeenten Putte, Putte-Kapellen en Stabroek ontvingen weer een paar duizend bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij de ruim tweehonderd kramen en de kermisattracties aan beide kante van de Belgisch-Nederlandse grens. En dat betekent twee kilometer winkelen in de open lucht.

Op het Belgische gedeelte is de organisatie in handen van de Dorpsraad en op Nederlands grondgebied van de Stichting Putse Grensfeesten. De Woensdrechtse wethouder Martin Groffen, die grensoverschrijdende zaken in portefeuille heeft, is trots op de Grensfeesten. "Geweldig dat Nederlandse en Belgische gemeenten elkaar zo goed weten te vinden." Wat opviel was dat aan beidde kanten van de grens de Belgische vlaggen wapperen als eerbetoon aan het Belgische voetbalelftal. "Verbroedering staat hier hoog in het vaandel", roept Groffen vanaf een vol terras op de grens. "Die verbroedering is er ook altijd tijdens de Putse kermis die op deze plek wordt gehouden. Alleen is het dan nog drukker."

Lees meer in BN DeStem van maandag 27 juni 

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen