Volledig scherm
Muziektempel Mezz. Archieffoto Ingrid Bertens

'Verbouwing Mezz openbaar bespreken'

BREDA - Een notitie over de verbouwing van het Bredase poppodium Mezz wordt woensdagavond achter gesloten deuren besproken door een commissie van de gemeenteraad. GroenLinks is daar ontstemd over en zal woensdag voorstellen de notitie alsnog in het openbaar te behandelen.

De partij wil 'een transparante discussie' over de keuzes rond Mezz en en 'de miljoenen die daar al dan niet voor worden uitgetrokken'.

De reden waarom het college die notitie in beslotenheid wil bespreken, is dat er detailbedragen in staan. Als die bekend zouden worden, zou dat een eventuele aanbesteding kunnen beïnvloeden. "Waarom voeren we niet gewoon een discussie over totaalbedragen, zoals we dat bij dit soort voorstellen vrijwel altijd doen," zegt Peter Bakker, commissielid van GroenLinks.

Vorig jaar kwam Mezz al met het verzoek om het gebouw, dat eigendom is van de gemeente, grondig te verbouwen. De gemeenteraad wilde toen dat Mezz een meerjarenvisie opstelde. Die visie is in juni verschenen.

Volgens dat stuk zouden verbouwingen en renovatie ongeveer 2,5 miljoen euro kosten. Uit de begroting van 2017, die maandag werd gepresenteerd, blijkt dat de gemeente daar in principe 1,35 miljoen euro voor wil uit trekken. Maar de gemeenteraad kan dat bedrag nog verhogen,

Mezz wil een grondige aanpassing van de grote zaal en een uitbreiding van kleine zaal (voorheen het café) door het terras er bij te trekken. Ook zouden er betere faciliteiten moeten komen voor de artiesten en bezoekers.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen