Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Verbod op nachtelijke Pokémon Go jacht in Lillo van start

ANTWERPEN - Even de grens over om wat Pokémons te vangen? Ga dan niet naar het Belgische Lillo. Sinds zondag is het verboden om daar 's nachts Pokémon Go te spelen.

De gemeenteraad van Antwerpen keurde afgelopen maandagavond unaniem een tijdelijke maatregel goed voor het havendorpje. Tot 31 december mag je er 's nachts, van 22:00 uur tot 7:00 uur, géén Pokémon Go meer spelen.

Overlast
Sinds augustus wordt Lillo, dat amper 35 inwoners telt, overspoeld door Pokémonjagers. Dat leidde tot zo'n overlast van afval, drukte en lawaai dat de stad BOA's en politieagenten naar het Scheldedorp stuurde.

Spelfabrikant
Ondanks die maatregelen hield de drukte toch aan. Vooral tijdens het weekend en op woensdagen. Een verzoek van het stadsbestuur aan spelfabrikant Niantic om Lillo uit het spel te halen, werd niet ingewilligd. Eerder werd er nog vanuit gegaan dat de Pokémon-jacht zou afnemen als de scholen in september weer zouden beginnen.

Avondklok
Dat bleek dus niet het geval, daarom heeft het stadsbestuur heeft de noodkreet van de inwoners nu omgezet in een Algemene Plaatstelijke Verordening. "Een avondklok zoals in Jurbize (Henegouwen) vinden we een stap te ver", zegt burgemeester De Wever.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (38%)
272 stemmen