Volledig scherm
© Twitter

Veldbestorming Barça bestraft door KNVB: overzicht van ongeregeldheden bij Bredase club (video)

BREDA - De Bredase voetbalclub Barça is woensdag teruggezet naar de vijfde klasse vanwege de ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Advendo op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Het is niet de eerste keer dat de multiculturele voetbalvereniging zich schuldig maakte aan vechtpartijen en veldbestormingen. Een overzicht.

Zondag 10 mei 2015 (Advendo-spelers vluchten voor Barça-supporters)

Spelers van Advendo en de scheidsrechter moesten zondag 10 mei vluchten voor zeker honderd supporters van tegenstander Barça. De twee eerste elftallen speelden om een periodetitel in de vierde klasse D. Nadat Advendo de wedstrijd won, werden de spelers achtervolgd door een horde agressieve Barça-supporters. De tuchtcommissie van de KNVB heeft vanwege de ongeregeldheden besloten het eerste elftal van Barça van de vierde naar de vijfde klasse terug te zetten. In afwachting van het hoger beroep van Barca, worden de duels WDS-Right'Oh, Victoria'03-Advendo en DEVO-Chaam/Wernhout aankomend weekend niet gespeeld.

Dinsdag 13 januari 2015 (Scheldpartij en bedreiging)
Barça kreeg dit seizoen één punt in mindering in de vierde klasse, omdat een speler van Barça de scheidsrechter uitmaakte voor ‘kankerbal’. De scheidsrechter gaf de speler de rode kaart, waarop het thuiskamp verhaal kwam halen. De arbiter voelde zich meteen bedreigd en hield er mee op. De wedstrijd tegen Chaam werd gestaakt en de Bredase club kreeg direct een boete van vijftig euro.

Zondag 14 december 2014 (VVR - Barca mondt uit in massale knokpartij)
De wedstrijd tussen VVR en Barça mondde na afloop uit in een massale vechtpartij. Waar de arbiter beide partijen al meerdere malen tot rust had gemaand, liep het na het laatste fluitsignaal volledig uit de hand. Supporters en spelers van beide ploegen gingen met elkaar op de vuist, waarna zelfs politie en een ambulance naar Rijsbergen moesten komen. Een 19-jarige speler van VVR werd tegen de grond geduwd en terwijl hij op de grond lag, tegen het hoofd geschopt.

Zondag 23 november 2014 (Scheidsrechter doet aangifte na schop tegen knie)
Een 39-jarige scheidsrechter deed aangifte nadat hij zondag 23 november 2014 een flinke schop kreeg bij een voetbalwedstrijd tussen SAB en Barca. De arbiter kreeg de schop tijdens een vechtpartij tussen spelers. Die was ontstaan na een overtreding van een speler op een keeper. De doelman raakte gewond aan zijn linkerbeen. Ook toeschouwers kwamen het veld op toen de vechtpartij ontstond. In het tumult gaf een speler de scheidsrechter een trap tegen zijn linkerknie, aldus de politie.

Zondag 13 oktober 2014 (Spanning op parkeerplaats: politiemacht naar Rucphen)
De parkeerplaats bij voetbalclub RSV in Rucphen stond zondag 13 oktober vol met politiewagens. De thuisclub speelde een wedstrijd tegen Barça uit Breda en de spanning was daar danig opgelopen. Op en rond het veld werd er gescholden en gedreigd. De politie stuurde zes tot acht eenheden. "Door de grote hoeveelheid verbaal geweld is er na de wedstrijd in de bestuurskamer een verzoenend gesprek geweest tussen spelers en het bestuur van beide partijen”, zei politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage toen.

Zondag 21 april 2013 (Duel ONI gestaakt na vechtpartij)
Scheidsrechter Bierings uit Diessen staakte de wedstrijd ONI en Barça tien minuten voor tijd nadat er een dreigende situatie ontstond. Dat gebeurde nadat Sergino Resort van Barça ONI'er Nick Sprangers geraakt had. Resort moest met rood naar de kant, er vielen een paar klappen en de situatie dreigde uit de hand te lopen. Hierop besloot de arbiter de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

Zondag 6 mei 2007 (Rondvliegende kantinestoelen en bierflessen)
De nacompetitiewedstrijd tussen Barça en Boeimeer werd zondag 6 mei 2007 afgesloten met een grote vechtpartij tussen tientallen supporters van beide clubs. Aanleiding waren racistische opmerkingen aan het adres van enkele Barça-spelers. Agenten moesten eraan te pas komen om de vechtersbazen uit elkaar te krijgen en het sportpark van Boeimeer te ontruimen. Er vlogen onder meer kantinestoelen, bierflessen en glazen door de lucht.​

Zondag 26 november 2006 (Supporters en spelers op de vuist)
In Kaatsheuvel liep een voetbalwedstrijd eind november 2006 volledig uit de hand. Tijdens een bekerduel tussen thuisploeg DESK en de bezoekers van Barça gingen spelers en supporters met elkaar op de vuist. Aanleiding was een dubbele rode kaart voor een speler van DESK. Hij zou de tegenstander beledigd en bedreigd hebben. Tijdens het duel zochten supporters van Barça hem op in de kleedkamer waar hij werd mishandeld . Twee spelers van DESK en een supporter deden aangifte van mishandeling, meldde Omroep Brabant destijds.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen