Volledig scherm
Een luchtfoto van het kloostercomplex aan de Seminarieweg in Bavel. Het gebouw staat te koop en als het op 8 oktober niet naar een andere eigenaar is overgegaan, wordt het op die dag geveild. © Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs

Veiling klooster Seminarieweg Breda gesloten

BREDA. Het kloostercomplex aan de Seminarieweg in Bavel is maandagmorgen, als de verkoper met het laatste bod akkoord gaat, via een openbare online executieveiling voor € 2.720.000,00 verkocht. 

De veiling stond aanvankelijk in december 2015 gepland. Dat nadat ontwikkelingscombinatie Klein IJpelaar uit Rotterdam, die er een viersterrenhotel van had willen maken, zich terugtrok.

In december werd bekend dat ontwikkelingscombinatie Klein IJpelaar het complex wilde kopen voor 3,6 miljoen euro. Of die combinatie nu alsnog meegeboden heeft, of nu de nieuwe eigenaar is, is nog niet bekend. Zevenbergenaar Ad Stoop van die ontwikkelingscombinatie vertelde destijds dat het de bedoeling was om het klooster om te bouwen tot een viersterrenplus-hotel.

Dit voorjaar zou de sloop beginnen, na de zomer de bouw. Maar tot nog toe blijft het stil, op het twaalf hectare grote landgoed.

In 2008 kocht projectontwikkelaar Jan Dane het complex. Hij wilde er een luxe vijfsterrenhotel van maken. Hij investeerde flink in de plannen voor 'Park Dane'. De economische crisis nekte de ondernemer. Hij ging failliet.

Als grootste schuldeiser werd de bank ABN Amro eigenaar van het complex. Die wilde ervan af. Uiteindelijk werd in 2015 met de makelaar uit Aarle-Rixtel afgesproken dat als zich niet snel een koper meldde, het klooster, landgoed en bijgebouwen zouden worden geveild.

Link: www.bog-auctions.com/auction/lot/3874/6508

Link: Brochure veiling (pdf)

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
24 stemmen