Volledig scherm

Veiligheid zwembad Vijfsprong in Rucphen kost een ton

RUCPHEN - B en W van Rucphen vragen in spoedprocedure 95.000 euro aan de raad om veiligheid zwembad Vijfsprong te kunnen garanderen. Er moet razendsnel iets gebeuren aan om het bad veilig en hygiënisch te houden. Daarom vraagt het college van B en W de gemeenteraad akkoord te gaan met het opknapwerk.

Politieke fracties die bedenkingen hebben bij het onderhoudsvoorstel, moeten voor dinsdag reageren, zodat het werk zo snel mogelijk kan beginnen.

Er is sprake van flink achterstallig onderhoud aan zowel het gebouw als de technische installaties. Sinds 2010 is er weinig aan het zwembad gedaan, omdat rekening werd gehouden met sluiting van het ruim veertig jaar oude complex.

In de Binnentuin (gebied Kozijnenhoek) moet immers een nieuw zwembad komen, als onderdeel van toeristische ontwikkeling daar. Onlangs besloot het college daar zelf in een nieuw binnenzwembad te investeren, omdat het niet lukt een particuliere partij te vinden die dat op zich wil nemen.

Maar het openhouden van het oude bad totdat het nieuwe binnenbad er is, kost uiteraard geld. Want als het bad niet aan de wettelijke eisen voldoet, mág het helemaal niet open blijven.

Bijkomend probleem is de gladde vloer van de sporthal. Om die kwestie op te lossen is ook eenmalig 30.000 euro nodig. Daarover praat de gemeente overigens nog met de sporthalexploitant Laco en de vloerenleverancier.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
209 stemmen