Volledig scherm

Veertig deelnemers wedstrijd Korte Film

BREDA - De competitie om de beste Korte Film heeft veertig inzendingen opgeleverd. Dat bleek vrijdag op de sluitingsdag. De winnaar krijgt op zaterdag 17 september de BN DeStem Cultuurprijs 2016.

De organiserende Stichting Johan Diepstraten heeft voor haar tweejaarlijkse evenement gekozen voor het kunstgenre Korte Film. De veertig deelnemende makers komen allen uit West-Brabant. Ze hebben veelal een relatie met kunstacademie St. Joost in Breda, maar er zijn ook inzendingen van een filmclub uit Roosendaal.

Alle korte films zijn zaterdag 17 september te zien in Chassé Cinema in Breda. Er is die dag onder de noemer Festival Korte Film een programma in drie zalen van 11.00 tot 16.00 uur. Behalve de films van de deelnemers aan de competitie is er een selectie te zien van de beste korte films die wereldwijd ooit gemaakt zijn.

's Avonds volgt de finale. Vanaf 19.30 uur zijn dan de films te zien van de door de jury genomineerde deelnemers en is er een NHTV-lezing door de bekende filmdocent Jan Salden. Tot slot wordt de BN DeStem Cultuurprijs uitgereikt.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen