Volledig scherm
Veerse Dag , al rond 12.00 kon je slecht nog voetje voor voetje langs de kramen in Raamsdonkveer. foto Gerard van Offeren - Pix4Profs

Veerse dag weer heel druk in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER – Voort blijven borduren op een succesformule of doorontwikkelen: het lijkt een prangende vraag die boven de markt van de 34e Veerse Dag zweeft.

“Vrijdagavond was het Heereplein afgeladen vol voor Ali B en ook onze markt, met zo’n driehonderd kraampjes, lijkt dit jaar weer een groot succes”, zo zag de organisatie.

Even was er beroering, toen voorzitter Antoine Janssen in BN DeStem zei dat de Veerse Dag ook best in Geertruidenberg georganiseerd kan worden.

Niels van Beek van het Veers Erfgoed snapt best dat zoiets op bestuurlijk niveau overwogen wordt. “Van oudsher is er rivaliteit tussen de twee kernen. Geertruidenberg, stad met elite en Raamsdonksveer, dorp voor de arbeiders. Maar het is natuurlijk al één gemeente en er wordt al op veel vlakken samengewerkt.”

Sjan van Wanrooij uit Oosterhout voelt die rivaliteit niet, maar heeft een sterke voorkeur voor Raamsdonksveer. “Ik kom hier nu zo’n twintig jaar met m’n schoondochter en inmiddels ook met m’n kleinkinderen. Ik vind het een prachtig evenement en kijk er elk jaar weer naar uit. Ik zeg: laten zoals het is, niks aan veranderen. Sommige dingen moet je bij het oude houden, ofwel: in Raamsdonksveer, met deze ingrediënten.”

Lees maandag meer in Bn DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
633 stemmen