Volledig scherm

Veel wijzigingen in Bredase dienstregeling, onder andere bus naar Breepark

BREDA - Vanaf 11 december komt er een dagelijkse busverbinding van het Bredase station naar vrijetijdspark Breepark bij Bavel.

Die lijn rijdt vervolgens ook over bedrijventerrein Hoogeind en gaat dan door richting Gilze.

Het is één van de vele wijzigingen in de nieuwe dienstregeling van busbedrijf Arriva in de gemeente Breda.

Behalve dat er nieuwe busverbindingen komen, verdwijnen enkele 'niet-rendabele' verbindingen. Maar daarvoor in de plaats komen volgens Adank andere oplossingen, zoals het combineren van lijnen en het aanpassen van routes van streekbussen. De loopafstanden naar haltes blijven daarbij aanvaardbaar, aldus Adank.

Er komt verder een proef van twee jaar met een wijkbus voor acht personen, gereden door vrijwilligers. Het busje rijdt elk half uur een speciale route langs voorzieningen, zoals winkelcentra en medische posten.

Een aantal streekbussen gaat vaker per dag rijden. Dat geldt voor de verbinding met Zundert en Baarle-Nassau, maar ook voor de snelle HOV-lijnen naar Oosterhout en Etten-Leur.

Arriva gaat op zaterdag enkele nachtbussen inzetten op de Brabantliner-route van Breda naar Utrecht. Het gaat om een driejarige proef.

Verder heeft Arriva te maken met een groeiend aantal studenten aan de hogescholen Avans en NHTV. Er komen daarom meer ritten (ook in de spits) tussen regionale kernen en de scholen.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
114 stemmen