Volledig scherm
Kinderen genieten in 2015 op het terrein naast de Beukenhof. Daar was vooral veel schuim aanwezig, afkomstig van een schuimkanon dat de opgestelde attracties nog uitdagender maakt. © Christian Keijsers

Veel water en schuim bij 'Te land ter Zee en in Put' in Putte

PUTTE - Het begon vijf jaar geleden als een probeersel en nu is 'Te Land Ter Zee en in Put'" een evenement waar de Putse jeugd halsreikend naar uitkijkt.

Zaterdag was de vijfde editie van het jeugdspektakel dat gepaard gaat met veel water en schuim.

Demis Hermans en Gino Ketelaars van de stichting Jeugd en Jongerenwerk Putte (SJJP) keken met een tevreden blik naar de jongeren die zich vermaakten op een veld langs De Beukendreef in Putte. "We hebben elk jaar weer meerspeeltoestellen en het wordt ook elk jaar weer drukker", vertelt Ketelaars. Op het veld staan onder meer een twintig meter lange schuimglijbaan, een watervolleybalbaan en een wipe out.

Dat er elk jaar meer speeltoestellen zijn komt volgens Ketelaars omdat de SJJP regelmatig activiteiten houdt om extra geld in het laatje te krijgen. Zo was er dit jaar een jaren '80 en '90 party waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de jaarlijkse jeugdactiviteit. "We hadden 500 bezoekers en dit houden we er natuurlijk in", vertelt Hermans. "Volgend jaar op 1 april is er weer een party."

Niet alleen de jeugd vermaakte zich zaterdag, ook de ouders hadden een aangename middag in een tent waarbij menig pilsje werd getapt. "De opbrengst van de bar is ook weer voor de jeugd", zegt Ketelaars. "Net als de bijdrage van de Putse ondernemers." Voor de jeugd was er verder nog een gratis suikerspin, popcorn en een ruim gevulde snoepzak.

"We zijn dik tevreden met wat we in vijf jaar op poten hebben gezet en veel groter hoefthet van ons niet te worden", zegt Hermans.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
104 stemmen