Volledig scherm

Veel onterechte aangiftes politie in Breda vanwege ‘gestolen’ fiets

BREDA - Iedere dag wordt de politie in Breda geconfronteerd met aangiftes van fietsendiefstal bij het NS-station, terwijl hun karretje in werkelijkheid door ambtenaren van de Breda is geruimd.

„Het levert ons veel extra, onnodig, werk op”, zegt woordvoerder Willem van Hooijdonk. „Niet alleen kost het tijd om deze mensen te woord te staan. Het levert ook vervuilde bestanden op als het gaat om fietsdiefstal in Breda.”

De gemeente Breda liet vorig jaar ruim 5.000 fietsen bij het station die niet in de stalling stonden, dan wel in één van de daartoe bestemde rekken waren weggezet, verwijderen. Ze werden ondergebracht in een speciaal depot bij de oude Faamfabriek. Voor 25 euro kan de rechtmatige eigenaar zijn fiets daar weer ophalen.

„Maar wij merken dat bij veel mensen dit helemaal niet bekend is. Als wij ze er dan op het bureau op wijzen, gaat er bij hen pas een lichtje branden. We zouden veel werk kunnen besparen als dat wat beter bekend zou raken”, aldus de politiewoordvoerder.

Volgens de gemeente wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen dat hun fiets geruimd kan worden als die verkeerd wordt weggezet. Woordvoerder David Slager: „Dat doen we al met waarschuwingsborden en hebben een speciale link op internet waarop je kan zien welke fietsen zijn geruimd, compleet met foto.” 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1069 stemmen